Truselaus litteratur i kirka?

40 minutt etter æ va kommet hjem fra jobb va første klesvasken ferdig. Hvis du trur at det e et tegn på at ting går så på skinne at det e ingenting å blogge om så må du bare tru om igjen. Førr tru gjør man i kirka. Og det e ingen som sitt i kirka og les bloggen til ei frustrert småbarnsmor. Hvert fall ikke ei truselaus sådan. Gjerne gi lyd fra dæ hvis æ tar feil!

Førr ka hjelpe det at man e ferdig med EN klesvask når det ligg søtten og en halv maskin på vent?

Og du blei gallsur og tente på alle plugga når du kom hjem og fikk øye på gubben. Når alt va galt og hele verden va blitt til en stor bølge som kom fossanes mot dæ.

Og du ikke kan innrømme til gubben at grunnen til at du egentlig e sur e førrdi det eneste undertøyet som va reint va ei stringtrusa som va alT aLT ALT førr lita - og kvinnfolk blir førrrbanna når ting ikke passe. Det gjør ondt. Og det e ubehagelig når klesplagg vandre dithen til kroppsdela de ikke e ment til å dekke. Førr ikke å snakke om deprimeranes når plaggan "plutselig" har krympa i vasken og ikke lenger dekke de kroppsdelan de va ment til å dekke.

 

Og du har hatt tusen og dæven ting å gjøre på jobb i dag og hjernen har blitt til mos av å jobbe med SAP og Excel hele dagen.

Og du blei vekt halv fem på natta og ymse kroppsdela som tilhørte de tre andre familiemedlemman æ plutselig delte seng med hindra mæ i å sove videre. Etter at forrige natts "søvn" som blei avbrutt av gitarkameratan som bestemte sæ for å ha en nattkonsert. Og ho æ delte seng med fant det for godt å komme dumpanes ned i senga med et "æ MÅ dusje i morra. Æ sett alarmen på klokka seks! ÅH, det e visst bare to tima og trettini minutta til!" Og ho desverre va i stand til å lese rett. Men trivelige kollega e dem! Vært på jobbtur skjønne dokker.

Selvfølgelig e det herlige, skjønne og gode øyeblikk innimella. Som da vi får feire 80-årsdagen til "ho mor", eller "Olde" som ungan kalle ho. Og når storesnupp applaudere og gir lillesøs en "high five" fordi lillesnupp har tissa på do i stedet for bleia. De tre minuttan æ tilbringe i armkroken til gubben før vi blir enig om at det gjør førr ondt å ligge sånn. Det øyeblikket når lillebroren min smile til mæ i stedet førr å himle med øyan til mæ. Når pappa tar sæ tid til å "lynce" med mæ fra plattformen en lørdags kveld. Og når æ ser 24 statkraft-ansatte i full sving med en quiz som konsulenten har laga.

Ikke minst når storesnupp prate i vei med middagsbordet om at lillesøster har vært så flink og snakka SÅ MASSE med tvillingsøstra si i dag! "Jammen, ho Hedda har ikke nå tvillingsøster" "Joho! Det har ho! Og æ har Å ei tvillingsøster!" "Neeeei... det har dokker IKKE!" Som om æ ikke hadde merka om æ hadde pressa ut en ekstra unge liksom. Men det kan æ ikke si høyt fordi jentungan trur jo de kom ut av magen min etter doktoren hadde klipt den opp. Og æ har ikke tenkt å gå nærmere inn på det temaet før æ må.

Til æ kommer på det. Helsesøstera! Selvfølgelig! Lillesnupp overkom sjenertheta hos helsesøstera i dag.

 Nu kom æ på enda en ting. Fem tima og førti minutt etter æ kom hjem ligg de ferdigvaska klærn enda i vaskemaskina. #skivebom #nybegynnertabbe

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Riverhill

Riverhill

29, Narvik

Trine har feira sin første 29-årsdag. Full av fanteri og fjas og vas som oppstår i frustrasjonen man kommer over som småbarnsmor, kjærring og en seriøs fulltidsjobb i tillegg til et fulltids siviløkonomstudie. Nokka som står her e sant. Nokka e litt sant. Og nokka e fullstendig tatt ut av sammenheng og spunne avgårde til nokka fanteri. Copy-right-paste Riverhill. Legg gjerne igjen en kommentar! Rive kjeft ? Send til trinemosling(a)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits